A touch of ZEN - marijke
00:00 / 00:00

IP

CGT

TA

Chakra

Merdianen

Integratieve psychotherapie: Constructief denken met behulp van  'vijf krachten':  geloof in jezelf , durf, doorzetten, constructief evalueren en zeker en vast er van kunnen en mogen  genieten.

Dit zijn mijn 'richting' aangevers in het bereiken van onze doelen en groei.

Cognitieve gedragstherapie leert ons dat we in het leven keuzes kunnen maken, dat we de touwtjes zelf in handen kunnen nemen. Hier leren we hardnekkige niet helpende vastgeroeste patronen om te zetten in frisse, nieuwe helpende gedachten en acties.

We kuisen ons onderbewuste op. 

We ontdekken hoe ons denken en voelen een weerslag kan hebben in het dagdagelijkse leven. Door inzichten krijgen we positievere resultaten en nieuwe inzichten.

Transactionele Analyse leert je hoe onbewust ervaringen uit je jeugd, je basis dus,  een invloed hebben op je huidige gedragingen. We ontdekken jouw draaiboek van het leven en gaan aan de slag met de drie ego-posities en transacties.

 

Chakra's kun je eigenlijk beschouwen als de energiecentra van het lichaam. Het woord chakra komt uit het Sanskriet en betekent zoiets als wiel. Via deze energie nemen wij energie op vanuit het universum en gebruiken dit dan weer voor alle verschillende processen die in ons plaatsvinden. Van belang is het om de chakra's in balans te houden. Je krijgt fysieke klachten als je emotioneel niet in balans bent rond een bepaalde chakra.

Meridianen zijn een begrip in de traditionele Chinese geneeskunde en vindt zijn toepassing in acupunctuur en acupressuur. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde circuleert energie, Qi genaamd, door het lichaam en volgt hierbij specifieke met elkaar verbonden banen. Deze banen worden meridianen genoemd.