7 Goede redenen waarom je persoonlijk moet groeien!

Bijgewerkt: 11 feb 2019Ik heb vaak van die momenten waarop ik terugblik naar mijn verleden. En het blijft steeds terug komen "het leven was niet lief voor me".

Het begon nochtans heel geweldig. Ik huwde een gedreven huisarts en we mochten 3 kinderen verwelkomen. Het leven was geweldig en de mogelijkheden waren eindeloos! En ik wist het zeker dat ik de wereld zou gaan veroveren!


De realiteit kwam al heel snel, want na 6 jaar huwelijk overleed mijn man door kanker.

Ik leefde verder in ontkenning en ik dacht, als ik er niet over praat het nare gevoel misschien wel zou verdwijnen. Maar dit werkte niet en toen kwamen de woede en opstandigheid. In die periode onderging mijn ene dochter een open hart operatie en werd bij de andere autisme vastgesteld en zo stapelden de negatieve gedachten zich op. Door het overlijden van mijn man en mijn jonge onwetendheid was een faillissement onafwendbaar. Ik zat in een ratrace en leefde het leven met een negatieve instelling. En toen kwam mijn adoptiedochter, 13 jaar was ze. Ze straalde de energie van haar land 'El Savador' uit. Ze was echter getekend door haar verleden en toen ze 15 jaar was, koos ze bewust om te stoppen met leven.


In die verschrikkelijke periode ging ik terug naar mijn basis en ging opnieuw studeren. Ik geraakte gefascineerd door de kracht van onze gedachten.

Ik draaide mijn leven totaal om. Ik begon een weg uit te stippelen voor een levensreis naar persoonlijke groei en ontwikkeling. Het resulteerde in het openen van mijn eerste gezondheidscentrum The 'Ki' to more energy in 2000.


Ik ben ervan overtuigd dat alles draait om persoonlijke ontwikkeling. Het is meer dan dat, het is een behoefte. Hoe meer we groeien, fysiek, mentaal en emotioneel, hoe betere unieke individuen we worden. Hoe meer we onze eigen weg gaan in deze wereld en hoe meer we het leven belangrijker maken voor onszelf én voor anderen.


De reis bestaat erin van de persoonlijke ontwikkeling of 'de bewuste groei' om het volledig potentieel aan te spreken van de mensen en de mogelijkheden tot uiting te brengen.

Hierdoor ontstaat er een groter bewustzijn van innerlijke gevoelens en overtuigingen, om zo een meer bewuste, ‘heel’ en gezond mens te worden’.

Ik geef je hieronder enkele van mijn redenen waarom het leven zoveel beter kan zijn.#1 Het leert jezelf beter te begrijpen We onderschatten te vaak onze zelfkennis. Veel van ons gaan elke dag al ploeterend door het leven in plaats van bewuste keuzes te maken.

Weet jij waar je naartoe wilt? Is het dan niet verdomd moeilijk om doelen te stellen! Hoe kun je gemotiveerd blijven.

Daarom: wees je bewust van je sterke en zwakke punten. Wat vind je leuk, wat niet? Observeer je stemmingen en reacties op wat er om je heen gebeurt. Word je bewust van hoe deze stemmingen en emoties jouw gemoedstoestand beïnvloeden. Onderzoek hoe je met anderen omgaat en observeer hoe jouw omgeving je beïnvloedt.


#2 Het helpt je jouw levensdoel te vinden

Zit jij ook gevangen in een leven dat onbevredigend aanvoelt? Misschien heb je het gevoel dat er wel iets is weggelegd in dit leven voor je, maar dat je het nog niet gevonden hebt.

Het kost je geen energie om dieper te graven en naar binnen te keren. Misschien zit daar wel een wondere onaangesproken wereld van je.


#3 Het helpt je bij het stellen van doelen

Het stellen van doelen is een krachtig proces om na te denken over jouw ideale toekomst. Vooral om jezelf gemotiveerd te houden en om jouw visie op de toekomst om te zetten in werkelijkheid.

Droom over het grote beeld. Houd jezelf niet in en droom groot! Breek vervolgens dat grote toekomstbeeld in kleinere stukjes in meer specifieke doelen. Formuleer elk doel in een positieve mogelijkheid.

Het stellen van doelen helpt je te kiezen waar je wilt gaan in het leven.

#4 Het helpt je jouw tijd beter te besteden

Met de tijd kun je 3 dingen doen: je kunt erin investeren, gewoon doormaken of verspillen!

Door het volgen van een duidelijk doel weet jij precies wat je wil bereiken.

We noemen het time management en dit stelt je in staat om productiever te worden en daardoor kun je meer tevredenheid te ontwikkelen. Het begint natuurlijk met de bereidheid tot verandering. Dit kan betekenen dat je jouw omgeving moet veranderen en in het bijzonder dat je de verwachtingen die anderen van je hebben moet veranderen.


#5 Het verbetert jouw vermogen om met stress om te gaan

Wanneer je jezelf beter begrijpt zul je beseffen dat jij, en jij alleen, verantwoordelijk bent voor je eigen leven. Dat simpele besef, dat jij de controle hebt over jouw leven, is het fundament om alle stress onder controle te hebben. Omgaan met stress betekent omgaan met, of het beheren van, je gedachten, je emoties, je agenda en de manier waarop jij omgaat met problemen. Groei zo groot dat je groter bent dan jouw problemen!


#6 Het leert je betere relaties op te bouwen

Heb je ook het gevoel dat je altijd dezelfde type personen aantrekt? Hetzelfde soort mensen lijken altijd in je leven langs te komen. Ze kunnen verschillende gezichten hebben en verschillende namen, maar uiteindelijk zijn het altijd dezelfde types.

En als ze dan komen, heb je dan het gevoel dat jij ze moet veranderen!

Maar het gaat niet om het veranderen van hen. Het gaat allemaal over de verandering van jou. Hoe beter jij jezelf begrijpt hoe beter jij anderen begrijpt en hoe beter jouw relaties zullen worden. Die mensen zijn enkel een reflecterende spiegel van je ziel.


#7 Het stelt je in staat een evenwichtig leven te leiden

Een evenwichtig leven is een pijler van ons welzijn. Het omvat elementen zoals het onderhouden van een goede lichamelijke gezondheid en conditie, het behoud van een goed energieniveau en vitaliteit, de mogelijkheid hebben om jouw creativiteit te uiten, kunnen genieten van emotionele en psychologische stabiliteit, onderhouden van harmonieuze relaties, het voelen en uiten van liefde voor mensen en het leven.

De genoemde zeven redenen waarom zelfontplooiing en persoonlijke groei zo belangrijk zijn, zijn absoluut niet alles. Persoonlijke ontwikkeling helpt je te groeien en doelen te bereiken. Het ondersteunt je ook bij het beheren van jouw financiën. Het zorgt ervoor dat je beter zorgt voor jezelf en jouw gezondheid.Hoe belangrijk is persoonlijke groei in jouw leven?


Of hoe heeft persoonlijke ontwikkeling jouw leven verbeterd?


www.eigenontwikkeling.info/eigenontwikkeling


71 keer bekeken0 reacties