Gezond leren slapen

Slaap is een levensnoodzakelijke behoefte. Net zoals eten en drinken.

Wist je dat we 1/3 van ons leven slapend doorbrengen? Wie droomt er dus niet van een heerlijke nachtrust. Naar bed gaan en ‘s morgens fris en monter weer op. Helaas lukt dit niet altijd. Jaarlijks slikken meer dan 500.000 mensen elke dag een slaappil, er gebeuren ongevallen als gevolg van slapeloosheid en tal van gezondheidsproblemen hebben een verband met slecht slapen. Het belang van slapen komt vooral naar voren als je te weinig slaapt.

De hersenen bijvoorbeeld hebben slaap echt nodig. Dankzij slaap kun je onthouden wat je overdag hebt geleerd. En het lijkt er ook op dat slaap de hersenen schoon houdt. Recent onderzoek laat zien dat een bepaald type hersencellen krimpt tijdens de slaap, waardoor er in de hersenen meer ruimte ontstaat om schadelijke stoffen op te ruimen.

 

Uit eigen ervaring weet je waarschijnlijk wel dat een slaaptekort niet best is voor je concentratievermogen, je spraakvermogen, reactiesnelheid, besluitvaardigheid en gevoel voor tijd en ruimte. Je bent ook impulsiever en minder creatief.

Gezond slapen kun je leren!

 

Slapen kan je leren! Maar enkel als je voldoende gemotiveerd bent om de nodige inspanningen te leveren. Dan is deze  cursus “Gezond leren slapen” iets voor jou. Ons doel is de vicieuze cirkel te doorbreken.

Naast kennis over slaap combineert deze cursus: 

  • slechte avond (eet) gewoontes,

  • ademhalingstechnieken,

  • meridiaanpunten drukken ter bevordering van de slaap,

  • inrichting slaapkamer,

  • stoppen met piekeren,

  • negatieve gedachten een andere opdracht geven

Lukt het slapen je niet omdat je van alles met je ogen dicht ziet. Laat ons jou dan op weg helpen om de nacht beter door te komen.

3 november 2018

10u - 16u 

€79,-

Over Marijke

Gratis

Mijn blogs

Spreker op jouw event

Openingsuren

Gezondheidscentrum

The 'Ki' to more energy

Plaats 47  -  Dadizele (Moorslede)

+32 494 77 28 92

marijkemisplon@gmail.com

© 2018 eigenontwikkeling

Proudly created by meself 

BTW 0680 066 802

Algemene voorwaarden

Privacybeleid